Buaian bayi

HELP! Ank sy lbh suka tdo dlm buaian berbanding baby cot dia sndiri. Mlm klau bby dh tdo lena trus msuk baby cot bby akn terjaga & mencari buaian begitu juga klau siang hari. Lps tu klau dh msuk buaian,kena sntiasa ada pergerakan buai tu smpai bby tertdo klau stop skjap sja bby auto akn terjaga & minta dibuai smpai bby tertdo. Risau ank dh begantung dgn buaian utk tdo stiap kali. Ada terbaca keburukan psl overdose guna buaian terhadap bayi & hnya digalakkan utk guna 2 jam sehari & xblh buai lg klau bby dh tdo. Pls help mommies ada cara utk x biar ank begantung dgn buaian, dh cuba didukung didodoi di tgn tp nngis dan bby lbh prefer buaian. Ank bru 2 bln lbh start guna bby 3 mngu lbh tp sblm tu mau sntiasa didodoikan & diayun di tgn smpai bby tertdo xblh letak ats tilam juga tu kmi beli buaian ni sbb x larat nak dodoi di tgn senantiasa. Adakah bby sy ni high needs baby? #firstmom #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

Buaian bayi
25 Balas

dia kdg depends pd baby jgk sis..sbb baby lain2 jenis prngai..mgkin skrg kita rse susah,tp bnda ni akan beransur hilang..sya pon 1st mom..baby saya pon mncabar jgk nk jaga dia. sbb baby saya xtdo mlm straight smpai umur dia 2 bulan n asyik nangis..mata dh mcm panda sbb mlm2 x tdo ckup..mmg emosi jgk la time tu sbb penat sgt..msuk umur 2 bln lebih,alhamdulillah dh beransur ilang penat tu sbb baby dh start tdo mlm..smpai la skrg umur dia 6 bln dh..