Vaksin

Helo . Klu mau inject vaksin pnemucocal tu bayi kena berapa bulan baru blh g cucuk dan jika baru ja cucuk vaksin d kkia blh buat terus ka tu vaksin tambahan atau kena jarakkan masa dia? #Firstdaughter

3 Balas

Vaksin tu boleh start 4m tapi berperingkat. Kalau nak start buat 6m pon boleh. 3,4x tak silap. Kalau nak cucuk, buat lepas cucuk bulanan kat kk lepas seminggu ke. Tapi nurse kita cakap, 2.3hari lepas cucuk kk pun boleh jugak.