Day-18 berpantang

hellow mommies yg tengah pantang.. apa ye makanan yg kita tak boleh makan waktu berpantang? saya teringin sangat nak makan makanan sedap2 waktu pantang ni tp tktahu apa yg boleh n tk boleh.. ada tak specific makanan yg kita tk boleh makan? burger boleh makan tk ye? :((

11 Balas

Makanan yang tak boleh makan waktu pantang ialah makanan yang buat awak alergik atau alahan. Jadi awak je yang tahu apa yang boleh dan tak boleh makan. Contoh kalau awak memang seorang yang alergik seafood, elakkan. Kalau awak seorang yang makan kobis, ubi, pisang akan berangin then elakkan. Macam saya takde apa2 alergik jadi saya makan apa yang saya nak.

11mo ago

Betul. masa anak no 3 baru saya praktiskan semua nie. Jadi mana yg ok ke badan saya. saya makan je. mana yg x okey. saya x makan. Yg penting happy2 je enjoy berpantang.

Hmm ikut badan juga. Kalau dah try makan dan rasa tak sesuai, elakkan. Saya tak berpantang mana. Saya ikut cara dr. Imelda. Makan makanan sihat je. Ais pun saya minum tau! Hahah. Jangan ikut cara saya 😂

kalau tak ada bahan yang sis alahkan, atau benda tu tak buat sis badan berangin, boleh je makan sis tak ada masalah. semua kena try and error. makan sikit dulu tengok mcm mana.

sy walaupun pantang ada org tgk kan.tapi kdng rasa nak mkn apa sy nak sy mkn je.kdng air sejuk pun sy minum.kalau rasa x selesa dgn bdn rasa sy stop mkn

kena pantang makanan tak berkhasiat, bkn time lepas bersalin je, sepanjang hayat. berger makan la buat sendiri roti patty sayur banyak2. tanpa sos

sye btol2 pantang mkn smpi hri ke 14 je.. lps tu sye makan je semua.. klu rse x selesa, then stop mkn.. klu ok, then teruskan..

Boleh je makan anything asalkan eat healthy. Kurangkan makanan berlemak utk elak bengkak susu akibat tersumbat dgn lemak

Seronok nya org pantang dpt mkn apa yg nak, ni pantang slh mkn, terus naik gatal2. Tak selesa. Nasib baik ada ubt sapu.

Akak makan burger hari ke 5 berpantang.. 😆 jangan letak kubis dan telur je..

kalau xde alahan apa2 or alergik bole je makan apa nak