Baby tak berak 5 hari

Hi baby susu campur fm+bf . Susu S26 harini dah 5 hari tk berak tapi dia asik kentut n kencing . Baby tk meragam pun dah ke klinik dr kata normal tunggu smpi 7 hari bru dtg balik . Before ni minum susu tu elok je hari2 berak2 tiba2 dh nk sebulan ni mcm pelik pula haritu 2 hari tk berak lepastu berak mcm biasa dah ni 5 hari pula 🥺. Tak pasti nak tukar susu ke tidak buntu rasa #advicepls #firstbaby #firstmom #ingintahu

6 Balas

Baby xberak bole mommy tgk kat youtube ada teknik urutan mudah supaya baby senang poop.. Mommy jgn risau kita sama fm + bf.. Yg penting dia lawas kencing + kentut ok dh.. If lebih 6 hari xda poop.. Better jumpa doktor tau.

Hai. Cuba buat urutan i love you dan exercise kaki anak macam cycling. Tapi kalau kentut dan kerap kencing tu memang doc cakap selalu normal. Tapi kalau anak dah berak tengok texture najis kalau keras tu tak normal

2y ago

Alhamdulillah 🥰

paling mujarab buat urutan i love you.sebab ank saya pun susu fm bf,dia kerap kencing n kentut..bila kerap buat urutan i love you insyaallah dia akan berak

baby saya pon sama. guna s26. susu ni memang pekat sikit. kena cairkan sikit. tapi supposely tak boleh cairkan susu. kena ikut sukatan yg betul.

hi sis. anak saya alami benda yg sama. so sis tukar susu ke? susu apa?

Ya Allah sama lepastu macam mana awak ? Baby berak tak?

2y ago

Berak awak 🤭.seminggu juga tunggu tapi saya ke klinik Balik dri klinik tu terus berak 🤣 dr kata tkperlu risau asalkan perut tk keras , muntah , nangis atau meragam