Bagaimana nak naikkan berat badan bayi 4 bulan?

Haritu sebulan naik 1kg,2bln naik 1.2kg,3bln hanya naik 600g dan 4bln hanya naik 300g... 😭😭😭.. Risau lar... Ad tak susu y boleh naikkan berat bdn baby? #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

5 Balas

Susu fm ni kena try error sis . Boleh google susu tambah berat badan . Beli pack kecil untuk try , pastikan dalam seminggu tu berak kencing lawas setiap hari . Baru berat ada tambah . Anak saya habis pantang berat dah 4kg sebab campur fm tapi more to fm . Pernah try anmumlac , frisolac dia sembelit & for berat tak sure . Then terus tukar dupro . Berak kencing okay setiap hari . Berat naik elok . So tak tukar lagi sampai sekarang .

saya bagu susu dupro je puan sebab kadang2 susu branded pun baby tak sesuai juga macam anak saya dia sembelit .. dupro alhamdullillah naik elok je beratnya

Try beli susu branded.. Sy tukar susu anak sy yg ada brand naik berat dia

Susu yg organik. Tak ingat lah pulak brand tu. sebab anak buah yg minum.

kene try and error