Berat janin

Haritu saya g check doktor kandungan baru 28 weeks tapi berat baby 1.5 kg, kita ni time first preggy berat 38 sekarang 52 kg nanti kena minum air gula kali kedua sebab ayah ada sejarah kencing manis. Tapi tulah berat baby 1.5 kg. Doktor takde cakap apa² tapi tulah normal ke? Bila bagitau suami, suami kata eh beratnya baby #bantujawab #firstmom

9 Balas

awak macam saya..maternal underweight.. tinggi sy 150 cm..saya minum air gula terus sangkut 😅.. waktu 28w berat baby 1.8kg..3w sebelum deliver berat baby just 2.4 so expect baby keluar dlm 3kg je.. sekali baby keluar 3.6kg..

7d ago

awak normal ke czer 3.6kg tu ?

Ikut dr wak , dia ckp apa tpi kita rasa okay lgi sebab kita haritu 28w baby dh 1.9kg wkwkwkwk dahsyat . Dr ckp besar jgk tpi dia tk ckp apa lgi pon . Now dh 34w and tk tahy la berapa dh berat si comel ni.

1w ago

Kita rasa gitu jgkk huhuhu tpi haritu warded , dr pakar dh siap2 ckp saya tk boleh bersalin ikut due since baby besar sngt kn . Hopefully dipermudahkan laa aamin. Btw kita tkde gdm ya untuk readers lain 🩷 cuma baby dgn mum yg sihat hahahaha

37 w 2.1kg. Sy kne serah diri awal n elective czer. sbb doc ckp bby kecik & bby songsang. Sy ada gdm on diet control. Alhamdulillah, bby n ibu sihat je. Xde apa2 penyakit

28w berat bby 1.2kg, 32w berat bby 2.1kg. Doktor kata normal. Risau jgk sbb minum air gula kali kedua risk gdm, 😌 hopefully sampai melahirkan xsangkut gdm.

Saya 28w dah 2kg. Baby lahir ngam2 37w 3kg. Tu pun cenonet je huhu. Normal or not kena tanya doctor terus. Ada doctor mmg tak ckp pape kalau tak ditanya

1w ago

eh tersalah komen .nak komen kat 1 post Tu terkomen kat awak 😅

Klu doctor x ckp mende ok la kot..klu rsau blh scan mula kat swasta & tnya doc

tak sure. ikut saiz &berat baby kat scan tu tally ke dengan usia kandungan?

sya pun scan msa 28 week pun 1.5kg bby tp dktor ckp brat ok normal je

aritu check 28 week berat baby 1.3kg..doc kata ok x besar..