Share Scan 8week mommy please..

Haritu saya dh scan masa 5w1d Nampak kantung kecil je alhamdulillah Adakah nanti 8w scan boleh dpt ukuran janin? Ada mommy yg ada pengalaman mcm saya tak? Mungkin boleh share gambar scan ke? #ingintahu #firstmom #bantusharing

2 Balas

Macam saya 6 weeks nampak kantung , 8 weeks dah dpt ukuran janin & buka buku pink . 12 weeks dgr jantung , actually doktor cakap 10-12 weeks dah boleh dgr . 16 weeks dah nampak gender , tapi ukuran lari 1 weeks mcm tu . So edd kita dgn buku pink tak lari banyak , jangan panik pulak yer mommy . Biasa la tu , dgn tumbesaran baby tu faktor yg lari sikit . Janji baby sihat & selamat . Nanti 24-28 weeks details scan , 30-34 weeks 5d scan . Kalau rajin 35-37 weeks scan biasa .

2y ago

okeyyy.. tu la first pregnancy banyak panic sikit 🥲 macam2 fikir tenkiu sis

boleh dapat ukuranjanin. nanti bila dah nampak degup jantung / janin. tanya doktor berapa anggaran minggu untuk saiz janin tersebut. macam saya, saya scan masa 8w, anggaran minggu janin 7w 1d

2y ago

sebelum scan tu , saya gi kk. ingat boleh buat buku terus, rupanya kena ambik appointment. appointment saya nanti masa kandungan dah 12w1d. ikut kk kawasan kitalah, kalau boleh buat terus, buat je terus. ada kk yang kena tggu 8w ke atas baru boleh buka buku, ada yang 4w pun dah boleh buka