stick inhaler

hello. haritu ada terbaca soalan and jawapan pasal minyak angin. ada yang ckp takboleh sapu kat perut sbb effect kat baby. kalau inhaler boleh ke? yang vicks inhaler tu. selalu pakai untuk selsema/ hidung tersumbat. sbb kdg2 kalau rasa loya and mabuk, saya hidu tu je 😢 #SeriusTanya #bantujawab

stick inhaler
2 Balas

Bahan camphor ni kena elakkan masa mengandung, tu yg buat minyak angin jd berangin. Camphor ni buat kan baby jd sawan, bahaya tak boleh pd baby bawah 2tahun. Masa mengandung pun boleh serap ke bayi & menjejaskan perkembangan bayi. Cuba bertukar kepada essential oil, cuba la produk mcm Claire ke, Tasneem ke.

Vicks pun ada bahan yg sama tak elok untuk baby..