Scan Kali Kedua Janin Tiada Kelihatan

Haritu 5week4day pergi scan klinik swasta janin kelihatan,tengah hari tadi saya ada keluar spotting coklat sikit.terus pergi klinik yang sama lagi.dr.scan janin tiada kelihatan lagi.kemungkinan besar tak menjadi katanya😭.ada siapa2 ibu yang sama macam saya?#ingintahu #firstbaby

4 Balas

sama kes saya..masa 4 week scan nmpak kantung..pas tu ada bleeding skit..g klinik yang sama juga scan ada kantung juga tp kantung ada membesar skit..kemudian dia kata kemungkinan x jd sbb x nmpak uri..tapi dia bagi ubat kuat rahim..then week 5 saya pergi klinik lain ada nmpak kantung dan uri.. cuba g klinik lain2 jugak sis..actually su oun masih risau..moga ada keajaiban utk sis dan sy serta ibu2 yang ada perasaan mcm kita ni..moga janin membesar dengan sempurna

Sama mcm saya skrg sis spotting coklat keluar juga . Tapi biasanyaa 5weeks baru nmpak kantung je . Kalau dah 7weeks atau 8weeks baru nmpak .

tak tahu la sis.dr.cakap macam tu.petang ni scan dia cakap semua tiada kelihatan lagi.tapi saya tiada mengalami apa2 pendarahan pun...

Janin or kantung? Selalu janin 8w keatas baru nmpk. 5w possibly kantung.