Pregnant 8 minggu tapi second time scan, baby size 6 minggu

Harini saya pergi scan untuk 8 minggu based on appointment Doctor. Tapi bila scan, baby size 6 minggu je 😭 sangat kecil & nurse cakap beza 2 minggu.. sedih & risau sangat. Pernah jadi ke dekat mommy mana2 and apa yang saya kena buat? #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

Hi , sye pon macam awak . Bulan 1 sye ada scan masa tu dh 9 weeks tapi baru nampak kantung kecik macam dalam 4-5 weeks . sampai dr tanya banyak kali betul ke kita ni pregnant . Lepastu sye repeat balik scan semalam dkt klinik lain lepas 3 minggu . Patutnya dh 11 weeks 3 days , tapi baby baru 9 weeks 3 days . Alhamdulillah dah nampak janin & heartbeat . Dr cakap normal beza 1-2 minggu dari period 😉 awak jangan stress2 , selagi tk bleding insyaAllah baik2 je semua ❤️

1y ago

Saya just makan asid folic sahaja awk ❤️

repeat 1x lagi slp.2mgg utk tgk growth. jika bby ok ia akan mbesar sbyk 2mgg. jika bby xok ia akan berhenti mbesar. perlu tgg lg 2mgg