Mengandung 10minggu

Salam mommies, saya pregnant 10w 4d macam mana kita nak tahu yg baby dalam keadaan baik baik je ya? 🥹 sebab saya jenis perut flat lepastu kurang alahan. Kadang risau jugak baby okay ke tak kat dalam perut. Kalau asyik nak buat scan je rasa macam membazir pulak 🤭 ade cara lain ke untuk kita tahu yg baby baik baik je? 🤭 #bantusharing #firstmom

6 Balas

tak pasti ikut waktu baby jugak kdg waktu malam kita tak aktif baring je bby pun ikut tak aktif mcm kita kdg mommy aktif dia pun aktif , banyakkan waktu sis pegang perut ada waktu dia akan bgi isyarat hehe 🥰 anak first saya time skrg suka lompat dlm kantung pastu silang kaki 🤣 keluarnya ikut bapak dia panjang tinggi anak no dua pulak banyak gerak tangan dgn kaki je tak suka lompat mcm yg first scan 2d je sis rm40 je sya tak scan selalu jugak cuma gilir gilir dgn kk

4mo ago

Murahnga scan 2d tempat awak. Tempat saya scan 2d paling murah pun rm75 🥹

sy 10mggu 1hari. sama la sy kurang alahan. takde muntah2. perut pun flat. cuma lepas makan je nmpak bump buncit 😆 kdg2 risau duk fkir bukan2. cuma mampu berdoa supaya Allah pelihara. fikir positive insyaAllah smoga selamat & baik2 je baby kt dalam 🥰🤲🏼

saya 12w pun risauuu..perut mcm xda ketulan apa² pun😩 nk p scan mcm membazir,Yala zaman ni bnyk memerlukan duit kan..perut kdg rasa mcm cramp..haishhh... overthinking dh..

Wasalam . Hahaha saya pon pelik rasa mengandung ke tidak nie . Kadang nampak buncit , kadang nampak flat je .

sy ingt pesan dctor pkar o&g klau tk rasa cramp yg mnyucuk , spotting or bleeding no need to worry bby okay

wsalam, tips dia bersangka baik. awk happy2, kndungan pun happy2