Review BSP. GDM on diet

Harini review bsp. Doktor boleh tak percaya result 5.0, 4.6, 4.1 dan 4.9. Doktor cakap alat yang kita guna tak betul. Saya beli kat farmasi tau. Pastu g beli mahal2 tu buat pe? Saja2 je ke? Nanti next review bsp doktor siap suruh bawah alat nak check gula sebab dia rasa alat yang kita guna tu tak betul. Bila result tinggi dibebelnya kita ni macam tak reti jaga anak dalam kandungan. Bila result cantik, tak percaya pulak. Ehhh geram pulak kita.😆🤦🏻‍♀️ #pregnancy #GDMonDiet

6 Balas

Sebelum breakfast result >5.3 Selepas 2 jam sesudah breakfast / lunch / dinner result > 6.9 Alat yg beli kat farmasi accurate. Sis result terlalu low mgkn cara makan atau cara buat itu tersalah..blh cuba blk sbb jika low sgt pun sukar. Mgkn blh bincang dgn nurse apakah cara makanan pilihan sis hari itu yg menyebabkan result terlalu low. Alat tak mgkn salah.

2y ago

jika gitu mmg benar lah result low..sbb x sihat. tak pe buat semula bsp dgn dietry plan yg diberi. hormon preggy sentiasa turun naik. tp cuba mkn supaya x low sgt dan x tinggi kerana bahaya nanti. pilih makanan yg bermanfaat.

Rendah sangat tu sis untuk puasa 2 jam selepas makan… Biasa nya lepas makan kurang dari 6.7 , saya harini pun buat sendiri juga, lepas puasa 2 jam, dan saya buat kerja sikit2 result 5.2 , 5.3… Kalau 4 tu mcm orang tgh berpuasa seharian… Sis makan nasi tak?

2y ago

Yea rendah tu. Sye makan nasi cuma time buat bsp tu tak selera makan & tengah sakit gigi. Dah cakap dengan doktor tapi dia tak percaya & cakap alat tu tak betul. 🤣 sebelum ni makan ikut portion yang betul & check bsp okay 5.0 ke 6.0 macam tu.

Mgkin bacaan sis terlalu rendah lps 2jam mkn. Btw seronoknya dpt bacaan rendah. Sy diabetes control mkn pun susah nk dpt 4, kalau sy mkn lambat terus hypo pulak 😅

2y ago

Ohh mcmtu. 😅

Sis punya result tu lebih kurang sama macam saya. Saya pun bsp sendiri kat rumah n doc ada juga la tanya alat tu beli kat mana semua. Saya cek memang result macam tu 😅

2y ago

Haha dia tak percaya kat kita. Habis lubang2 jari ni dah kena cucuk 🤣

kalu saya doc komplen MCM2 MMG x dtg dah appoinmnt tu.. DTG check perut je

Sispaa kn aje doc tu