HB MAKIN TURUN

Harini masuk 15w. HB 11. Nurse duk bebel hb makin turun. Padahal dah makan utk tingkatkan darah. Kerang, Kekacang, Jambu Batu, Buah Oren, Buah Delima. Hari2 tanpa gagal saya makan semua ni. Kalau sayur, saya makan sayur salad & timun sahaja. Sayur lain saya tak makan. Sbb tu saya ikhtiar ambil semua kt atas tu hari2 sbb saya x mkn sayur lain. Kecuali kerang la, takde la hari2. Dah ambil ubat zat besi dgn cara yg betul. Apa lagi saya perlu buat? Tolong saya semua #firstbaby #pleasehelp #hblow

36 Balas

Sama lah macam saya. Masa 1st check hb 10.4 jer. Pastu masa week ke15 naik 11.0. Minggu depan check utk week ke20. Harap naik lagi. Nerves sangat. Hari2 saya makan jambu batu dan pati delima

sya plak msa preg..hb ssh nk capai HB 11..dpt pun last² preg..nrml 10Hb sya..pling rndh 9 HB. masa 11 HB tu ..sya amalkn mnm sunquicķ tiap² mlm sblm tidur..kurangkn gula la tp

Sy Pon paling tinggi 12 lebih ja sampai beranak ,awal check 9-10 ja tengah2 baru naik 11-12 ,kalau Sy xminum susu doc cakap takut kalau ubat .minum ubat dengan air oren botol

sy pon turun..msa awal2 12 lebih..lpastu masuk sec trimester dah turun 11 tp nurse sy x bising pon..dia ckp normal je kalau masuk sec trimester hb akn jatuh skit..

Cuba minum air perahan limau nipis. Ambik suam² . Sebab sy amalkan tu,, hb naik 12 smpai skrg dh 33week. Gap minum air perahan lepas 2jam makan nasi

macam saya. makin lama makin turun hb. cuba makan pati delima. sya try makan naik sikit hb. sblm ni hb 10 masa 22w. skrg 24w dh naik hb 10.4

start tukar vitamin iberet hb drop dri 12.9 ke 10.4😥 kafein² smua mmg xmnum lgsg..skrg asyik nk pitam je xbleh brdiri lama.

8mo ago

vit b complex dan ascorbic acid bole dptkn di kk yg sis buat monthly checkup.

cuba try minum susu anmum dan minum jus delima, inshaaAllah akan naik HB , dalam masa seminggu ada perubahan HB naik..

saya baru jer oky dri hb drop.. awak amalkan perah limau disetiap makanan n minuman pastu telan vitamin dgn jus oren

syukurnya saya... hb selalu 13 😭😭😭😭 alhamdulillah baca ramai kata hb low. semoga semua dpt tggi