Darah nifas gatal ke

harini dah 11 hari darah nifas saya keluar dan harini juga rasa gatal dekat tempat keluar darah tu . normal ke ? ke darah nifas memang gatal kejap lepastu akan okay ? ada tips ke ? #firstmom

1 Balas

kt bhgian mana yg gatal sis? kemaluan atau sekitar kemaluan? sbb klu kat kemaluan, kdg2 kt tmpat jahit tu yg gatal merenyam2.. kena rajin tukar pad, sbb darah nifas tu sndiri pun mmg ade kuman kan, so boleh jdi punc agak tu gatal.. boleh cuci dgn air garam suam utk elakkan bakteria dan gatal.. sy selalu suami yg tlg buat klu merenyam2.. huhu..seram nk buat sndiri wlupun x sakit pun..😅

3y ago

ohh macam tu . saya mula mula fikir sebab darah . rasa gatal teruk . terima kasih sangat sangat sebab melayan saya . saya first time so agak takut takut . lagi lagi part garam tu haha . terima kasih tau !