bmi baby takcantik

harini cucuk anak 2bulan . bmi dia takcantik dah masuk line kuning hm . sebab berat dengan tinggi takserasi . berat dia takcantik . nak buat macam mana eh ? anak full bf takde sulam susu tepung pon . dia tgk susu kuatje tapi pelik kenapa berat takcantik . tolong saya 😞

10 Balas

anak saya pun bmi tak cantik sebab berat dia, jumpa doktor masa check up 3 bulan hari tu dia kata cuba kalau tengah malam biar dia lena tak payah kejut menyusu sebab hormon membesar dia tengah merembes. tapi kalau dia terbangun nak susu bagi lah, cuma kalau dia lena kena jaga ransangan biar susu tak drop dengan memerah. saya nak try cara tu seminggu ni macam mana perubahan dia. kalau saya takpe lah berat naik sikit-sikit yang penting naik juga jangan tak naik ataupun menurun sudahlah 😅

5mo ago

takpe ke biar baby tido tkyh kejut nyusu ?

sy mengalami mcm sis... sy fully bf, anak df sejam2 atau sejam setgh gap,.skali df 2 2 side bg...tiap kali bg susu mmg sendawa..tp berat x cntik..mak asik ckp sy susu sikit..last2 topup jg dgn fm..tp bg fm 2-3 x sehari ...ada la peningkatan size badan...baby latch ok, xde tongue tie..tp tula..berat xnaik;(..sedih rsa

5mo ago

ada yang cakap sebab susu badan cair , sebabtu anak kerap menyusu . dia ibarat hilang dahaga je tapi tak kenyang sebab dapat susu cair je takdapat susu pekat hm . susu badan saya memang cair wak

susu bayi bergantung pada pemakanan ibu..susu keluar ikut demand baby tak kisah lah sikit ke banyak,janji dia tak kuat meragam tak cukup rehat ke..cuba ibu amalkan susu kurma ataupun banyak makan kurma dan sayur hijau

5mo ago

okayy

anak sy fully bf berat naik, anak buah saya fully bf berat naik byk debab je. berat tinggi tak naik kena tengok tidur jaga dia jgk, mlm tido pukul brp, siang tido brp jam, mlm nyusu bila

pemakanan ibu ok tak? kalau boleh makan cukup lengkap semua nutrisi supaya dpt menghasilkan susu badan yg berkualiti. Cuba try consume multivitamin kemudian menyusu mcm biasa.

polar tido baby awak macam mana. baby tido xcukup pon akan ganggu kenaikan berat badan dear

5mo ago

dia tido elokje jerap je tidonye

Kena jaga waktu tidur baby. Boleh refer jadual ni.

5mo ago

@TT awak tak faham yang mana? Context ke? @Anonymous, most welcome.

Maaf sis. Semoga membantu .

5mo ago

mcm dr amalina nya ayat je ni..drop apa tu

Baby cukup tido tak?

5mo ago

cukup , jerap je dia tido . malam pon sama cuma kadang je takjerap

tidonya cukup?