anak bangun menyusu

harini anak sebulan 18hari . normal ya kalau anak dah boleh tahan gap 4jam lebih tak bangun menyusu malam ? malam tadi sekali je dia bangun nak menyusu . ni baru first time macam ni terkejut mak , anak sedap tidur maknya pun join sama hahaha #SeriusTanya #ingintahu

4 Balas

if nak direct bf je sampai wean off takde masalah. tp kalau nti nk masuk kerja kena pam, then xleh biar.. bkn kejutkan anak tau, anak blh biar tidur je, kita yg kena keluarkan susu, marmet ke pump ke.. kalau gap lama nti production susu drop

Kalau anak ada jaundice dan berat badan belum memuaskan, kena susukan every 2 hours. Tapi kalau anak takde masalah apa2, let it be. Ikut demand anak.

5d ago

alhamdulillah anak takde masalah apa apa . terima kasih sis

normal.

Normal.