baby gerak atau angin ?

Harini 12w 5d , Normal ke kalau rasa mcm blupp blupp kecil time nak tdur je rasa . bila saya baring ke kiri atau kanan , ada rasa blupp blupp kecil . tapi tak kerap la . cuma nak tau , itu rasa baby tendang2 atau angin ? sbb haritu scan baby , ade nampak dia dah start tendang2 dh 😂 #Firstbaby

6 Balas

yup sy dulu 12w pon dah rasa jentik2. 13/14w time jentik tu boleh nmpak prgerakan kt kulit perut. 15w siap bonjol mcm bola pingpong. pastu dia tenggelam balik. sy jenis kurus perut pon kempis je xda lemak. sbb tu cpat rasa kot.

sy 10minggu perut kerap berbunyi.. nak kate lapar tapi makan tak brenti 😅 scan baby sihat.. ke sebab angin eh???

mcm sy masa awal2 yg tu tendang bby.. dia rasa mcm ada angin tp bukan angin. kalau angin trus kentut. tp x..

sama Saya pun macam itu..macam Ade blupp blupp..kalau tengok tahan nafas nampak perut kuat denyut😀

Comel lah blupp blupp😂

2y ago

hahah ya , rasa buble kecil2 hehehe

Angin.