tips makan obimin

hari tu doc ada bagi saya obimin doc kata boleh minum dengan air masak atau jus tapi saya tak minum dengan jus takot gula naik. masalahnya saya tak boleh telan kalau minum dengan air masak bau je dah nak muntah and kalau makan ubat tu nanti muntah keluar balik. ada saranan apa2 tak untuk mudah makan obimin ni?#firstbaby

9 Balas

saya pun makan ubat obimin tu, hb saya cantik tak ada masalah, makan ubat tu pun saya ok... tak ada nak muntah semua, bangun tidur minum air kosong satu gelas lepas tu baru saya makan ubat dengan air kosong juga

Saya minum dengan jus apple hijau tak campur gula..sedap masam manis buah..gdm pon Alhamdulillah xsangkut..hb pon cantik..saya amik waktu malam sebelum tidur..

Obimin Minum dengan sunquick tanpa gula. Takde rasa apa apa pun. Tapi kalau zincofer minumlaa dgn air apa pun saya tetap muntah😅

sunquick jgn campur gula atau guna limau nipis. membantu penyerapan iron dlm tu

telan dgn air sunquick tanpa gula. pastu cepat2 kunyah buah..

sy mnun dgn sunquick kosong je... alhamdulillah ok...

Try makan dia air sejuk, tarik napas waktu nk telan

dlu sy mkn smbil baring🤣 tutup idong

makan sblm tidur

3y ago

doc suruh makan lepas bangun tidur masa perut kosong