Air Gula ..

hari ni kali ke-3 minum air gula..Ada siapa-siapa yang boleh bagi petua untuk elak muntah ?

2 Balas

sorry sis . boleh saya tahu kenapa awak repeat minom air gula sampai 3 kali? saya sekarang dah 32 weeks , just 2 kali je repeat minom air gula . result dua dua memang lepas n bacaan normal. btw, kalau nak elakkan muntah, tarik nafas dalam dalam masa minom air gula tu n jangan fikir negatif , kene ubah mindset fikir yang air tu macam air mineral je . pastu sis minum jangan terlalu banyak kali berhenti , contohnya sis minom 3 kali teguk je . and lepas dah habis secawan air tu terus basuh mulut untuk hilangkan rasa manis kat bibir n lidah. saya buat macam ni memang berkesan dan tk muntah semula. sis boleh la ikut cara ni hehe goodluck okey .

5y ago

Ni dah lepas la dear ... Ni mase preg 20w plus dulu ... Sebab 2kali yg awal tu muntah so ke buat x ke3 .. Result pun dh dpat ... 7.6 tapi nurse cakap x payah repeat minum lagi ..

minum guna straw