Reject Induce Labour

Hari ni jumpa doctor pakar & dia cakap kalau overdue 5 hari, kena induce. Boleh tak reject induce tu sbb baby & saya ok so tiba2 kena induce mcm tak best dia tak datang full natural. Rasanya kalau baby nak kluar, baby memang akan kluar. #advicepls #1stimemom

3 Balas

X boleh sis. Kalau overdue mmg doktor akan induce. X kn sis nk keep baby dlm perut saja, x nk baby kuar.. Kalau overdue nie takut baby dah mkn berak kt dalam. Nnt kalau baby dah telan berak, lepas bersalin kena masuk NICU terus. N takut ada komplikasi lain pada baby. So better ikut je saranan doktor pakar tu.