miscarriage 8w

Hari ni doctor sahkan saya miscarriage. Janin saya semakin mengecil dari minggu lepas (dari 10mm ke 3.7mm) dan tak ada heartbeat. Doctor bagi saya 2minggu untuk biar badan turunkan darah sendiri secara semulajadi, tapi jika 2minggu tidak turun darah. Doctor sarankan saya untuk vacuum bg cuci rahim. Ada tak sesiapa ada pengalaman vacuum ni, sakit atau tidak? Dan dilalukan ketika kita sedar atau dibius? Mohon share pengalaman ye

3 Balas

Hi... sy pun mcm awak masa January tahun ni, 8 weeks miscarriage, kantung dia masih membesar tp dia stay saiz yg sama 🥲 6 weeks dgr heartbeat kuat, masa 8 weeks tu scan dah x dgr heartbeat. Doctor bg masa max sebulan utk turun sendiri, tp tak turun juga and tpksa cuci rahim, based on pengalaman sy mmg tak sakit langsung, dorang bius dekat belakang and mmg kita sedar, hanya separuh badan numb, after operation pun bius habis still tak rasa sakit apa2. Semoga urusan awak dipermudahkan 😊

6mo ago

Hi nak tanya kiranya janin ke yang tak membesar? Masa 6w boleh dengar heartbeat kuat ke? Bape cm ya masa saiz yg sama tu

Hi maaf nak tanya apa tanda2 awak miscarriage ya? Semoga awak kuat 😁

6mo ago

Makan sis. Hari hari saya makin. Ni keguguran saya kali ke-2. Tahun 2022 bulan 3 pun saya pernah keguguran jugak. Mungkin belum rezeki.

usually bius separuh.

6mo ago

Faham. Semoga kita sama sama kuat ya 🫰🏻