Sakit perut belah kanan

hari ni dh 2 hari sakit perut sblh kanan ni.. 24week.. bby ok gerak, xde darah pn keluar ke apa ke.. tp tula, nk jalan pn sakit . sy blh laa lagi tahan sakit ni, tp risau bby. ok ke x dia. normal ke mcm ni? ke sbb bby membesar tu perut kita sakit?

1 Balas

Klu risau better consult je doktor. Sy pnh je rse sakit perut ni. Then sy pegi klinik swasta. Cek air kencing sume ok. Xde scan tp doktor cek heartbeat baby je. Doktor ckp sakit tu sbb baby tarik nutrisi dr otot perut. So doktor suggest bykkn mknn yg tggi magnesium sbb baby nk membesar n klu xckup nutrisi yg kita mkn, dia akn tarik dr bdn kita. So awk boleh try consult doktor. Lebih jumpa doktor msti lega dh xde risau2.

4y ago

haah mcm cramp rsa dia. nk tido ke kanan tu kemain sakit lgi . kalau tido ke kiri ok je.. harap2 bby ok laa.. ptg nti p klinik tgu somi balik kje. bila sis ckp mcm ni lega laa sikit.