Nak kongsi pengalaman

Hamil 8 bulan boleh bersama suami? Saya kandungan 32minggu..#firstmom

15 Balas

Saya mse 1st trimester x kerap sngt buat .. start ke 2st trimester smpi dh masuk 3st trimester saya kerap bersama dgn suami sbb nty kn kita berpantang lama kesian suami kne tahan lama .. mse ank first dri saya tk thu yg sy prengt smpai dh nak bersalin saya bersama cukup 40w air ketuban pecah smpai hospital dh 6cm x rasa skit pape pun time to .. ingat bru 2cm atau 3cm rupa nya dh 6cm kelam kabut dc anta gy lb . Tngh hri msuk ptg kul 2 dh bersalin

6mo ago

maaf saya betulkan. * 2nd (second) not 2st * 3rd (third) not 3st

Saya 1st pregnancy takut tak pernah bersama suami. Suami takut saya pun takut. Saya bersalin overdue dan tak ada bukaan kena induce tapi terpaksa emergency czer sebab terlalu lama nak tunggu bukaan dan tak ada energy nak push dah. 2nd pregnancy Alhamdulilahh saya dapat bersalin normal 1jam je dalam labour room. Sebab masa 3rd trimester saya bersama suami doc cakap bersama suami tu induce natural hehe

3rd trimester lgi elok selalu bersma suami..supaya jalan tu sng buka..mcm sya ank sulung start 3 bulan dh stop bersma suami sbb takut dn kurang keinginan nk bersma suami..ank kedua selalu bersma alhamdulillah 2 jam je dlm labor lpastu bukaan sngt mudah tak mcm ank sulung..lebih kerap bersma suami supaya jln kita sng ada bukaan cpt

Boleh awak. Saya dari awal trimester sampai 3rd trimester tak pernah pantang bersama suami. Asalkan awak takde apa2 risiko kesihatan atau kandungan. Nak advice yang lagi tepat, tanya doktor awak ya.

boleh , bersama lah selagi boleh bersama diakhir2 trimester lagi kerap bersama lagi bagus & klau xde sakit mana2 boleh je bersama . Kesian suami tu kena tahan lama2 , dlm pantang lagi lah xleh bersama mau xstress dia 😂

Sye tk pernah berpantang pun wak..dari first trimester smpai 3rd selalu bersama suami..tmbh ii dah 37 weeks skrg nih lagi disyorkan sbb membantu nanti bersalin jgk..

blh ja sis tkde mslh apa pn .. sbb dah trimester 3 .... nnty dah berpantang tk blh dah .. dah la berpantang dgn suami 100 hari .. tk ka derita suami tu nnty 😂

trimester 3 paling bagus untuk bersama...untuk memudahkan proses bsalin dan bukaan rahim... pengalaman saya la...lain2 org lain2 juga tu

kena tanya diri sdri tu. hanya badan sdri yg tahu jawapan dia.. saya dr 1st trimester aktif bersama. alhamdulillah ok dan larat je

Sya cma skali sja dgan suami...skrang dh 31week bnyak org ckap bleh brsama..tapi sya tkut trkene dgan bby nnti...

6mo ago

Baby dalam rahim sis. Penis masuk vagina je tak sampai rahim 😂 takde istilah terkena baby or terhentak baby. Mengarut semua tu.