my

halu mummy2... bole bg tips tak.. mcm mna cara utk turun kan gula dlm badan.. tq?

2 Balas

Control mkn sis..mcm sy kk ajar mkn dn puasa 2 jam lps 2 jm mkn blik dn puasa balik..time puasa tuh mnum lah air kosong..cuma puasa mknan..sbb time tuh mknan nak diprocess..dn doktkr sarankn stop mkn before maghrib..mlm mkn biskut ke roti y wholemeal ke..kalau sy suka brjln ptg bg keluar peluh..

Banyak kan minum air masak/suam. Kurangkan makan nasi kalau makan pun segengam

3y ago

klu nasi putih diganti dgn nasi merah bgs kan sis