Baby 16week dah gerak😱

Haloo mumy Normal ke kandungan 16week dah boleh rasa gerakan halus... bkn sekali eh tp 3kali i nmpk dia gerak² kat perut i tp gerakan halus la taklah sampai tendang tu dia mcm perut bergelombang sini sana haa camtu la#seriusnanya tu baby ke angin sebenarnya? Masa 15week haritu sy ada rasa juga perut sy mengeras

17 Balas

Ye awk..normal bby dg start gerak, sy awl2 13/14w gerak hlus2 xde kick lgi..mse 16w pi scan lg seronok tgk bby dh gerak2 buka mata, tgn kki mcm2 aksi akrobatik 😅 , skrg dh 18w mkin terasa kick dia, gerammm sbb comel je mcm kne cuit kdg geli sikit 😂

ye saya 16 w dh rasa gerakkan halus tapi buat masa ni belum nampak bby timbul kt perut , skg 19 w dh makin rasa bby gerak tpi tak selalu

Normal jer,saya pun 16 week dah rasa gerakan halus dari baby.Now dah 34 week 6 day.Semoga mommy dan baby sihat sihat jer 😊

normal awak. depend jenis kulit perut kita. boleh jadi kulit perut awak jenis tak tebal. sebab tu dh nampak😁

boleh jadi jugak baby dah mula bergerak aktif dan ianya normal. ada orang 20week keatas baru rasa.

8mo ago

kalau 18w xde dgr jantung baby xnormal dear. pergi scan luar awak.

normal sis saya 16 weeks 4 hari pukul 1 pg tu saya rasa tendangan baby ahhh hapyy gile time tu

saya 13 w pun da start rasa. skrg cam electric shock dah masuk 29 w ni

Normal sangat, sbb sy pun start rasa dalam 15 weeks 😊 happy sangat alhamdulillah..

sy 17w+ skrng ada rasa berombak ombak dkat perut kalau sy dduk brehat atau baring ..

Normal.Kulit perut manusia lain2. Ada yg rasa awal ada yg lambat.