Demam dan takut baby terkesan:(

Halo bakal ibu, nak tanya normal ke kita rasa demam di weeks 5 ini ? Throat rasa sakit dan badan lemas sgt 🥺 Ada apa2 berlaku tak dengan baby klo kita demam?

7 Balas

ya Allah, ingatkan. saya sorg. saya dari 6w sampai sekarang ni asyik rasa mcm panas dalam. sakit tekak, malam bangun sebab perit sangat. bila nak masuk malam dia dah rasa lain mcm sejuk2 nak demam tu. pulaknya sekarang tgh musim influenza kan. risau sangat. harap baby kita semua baik baik, sihat, membesar dengan sempurna, cukup sifat, amiin

4w ago

YaAllah Iya sm bgt ya. Sy juga rasa macam seram sejuk setiap malam. Semalam pergi dokter dan dr bagi obat yg selamat untuk pregnant women . Harap2 hari ini dan esoknya dah mulai sehat lg Amin YaAllah YaRabb, semoga doa2 sist terkabulkan ya ❤️❤️

saya pun sama dari 3w sampai la 6w lebih start rasa demam mlm sampai menggigil bila kena kipas, klau nk mandi pukul 8 tu lepas balik keje mmg xblh kena kipas lgsg, tu yg pelik sbb saya ni jenis susah demam.. semoga kita semua sihat sehingga selamat melahirkan aamiin

4w ago

Betul sy juga rasa mcam ni, letih sikit demam, mandi pukul 7 pun demam. Semalam dr advice Jgn mandi malam. Tapi macam mana kan sebab balik kerja huhu Amin YaAllah YaRabb ❤️❤️ Semoga kita dan baby sehat2 terus ya sist ❤️❤️

aah iye betul.. sya pun sama dri awal smpai 4wks.. bila malam badan panas.. dalam mulut nie dh naik ulser dekt lidah dan pipi.. maybe sebb panas dalam dan xcukup air.. bila tido malam kaki jadi kejang n buntut sakit.. alahan lain xde.. alhamdulillah

Sy kena jugak. Doc sy cakap its normal. Sbb badan kita berubah hormon. So ada bacteria yang kita tak kuat nak tapis because we are sharing nutrients with our baby. Buat air lemon madu dalam thermos, minum suam2. And cuba dapatkan air buah delima.

saya pun sama..alahan morning sickness xde..lps aşar je bdn mula panas setan sejuk mcm nk deman tp bgn pg x demam..perut kembung smpai buncit..selalu kentut..pening kepala sgt..bdn pun start sengal2

saya tiap2 malam demam sis . dri first tahu preg skg dh 6w pun. masih lagi demam malam2. orang tua cakap tu cara sy alahan. sbb alahan lain sy mmg xde.

demam tu normal. benda tak boleh elak kalau dah berjangkit. makan je ubat. janin tak terkesan