Jarak makan

Halloo ibu, utk baby usia 6 bulan, bila baby ada minum susu, ibu jarakkan masa berapa lama sebelum snacking time?.. Boleh ke baru minum susu terus offer buah?. #firsttimemom #pleasehelp #advicepls thanks ibu2

9 Balas

klu sye, tgk pada waktu mnyusu & tdo dye.. contoh awake window anak sye 2 jam, gap susu 3 jam.. so klu dye bgn kol 1 ptg.. kol 3, dye akan tdo.. kol 4, dye akan susu.. snack/mkn sye bg kol 2 or 2.30 mcm tu..