Ingin tau ?

Hallo momies tdi pagi sy ada cek upt beli kat farmasi dan positive trus pergi san Doctor xda ckap apa² ..momies tengok ada ke tak da janin???

Ingin tau ?
7 Balas

saya scan kat klinik azalea, bukit raja.. +tif test je trus buat early scan sbb nk tau betul ke pregnant.. ttc 10 tahun.. alhamdulillah doc kat situ baik sgt².. kite xsmpat tanya die da explain macam².. early scan br rm50.. mase tu dah 6w+.. skrg dah 14w+ still checkup kt sana sbb doc smua best.. try la situ pulak 🤗

Pelik betul sstengah klinik swasta, org bayar spatutnya dia kena bgtau detail la. Alhamdulillah stakat ni sye scan Dr sgt2 baik dan tak perlu tanya, dr terangkan semua. Dia bgtau kandungan dlm rahim atau luar, kantung cantik ke tak.

1y ago

Yaa sis sy pun bru first time scan sana byar rm180 cuma dpt gmbr scan ubat apa semua pun xda 🥵

kadang bergantung pd mesin dn kepakaran doc juga. sy g doc pakar, early 5weeks dh nmpk tiny dot mcm tu. pastu dlm minggu yg sama sy g klinik biasa, doc scan tak nampk dan suspect ectopic.

Kadang tu janin tu masih kecik. Haritu saya kena warded sbb Dr quiry saya ectopic pregnancy sebab bila scan tak nampak pape. Alhamdulilah lepas beberapa kali scan dh nampak.

puan, next time kalau tak pasti tanya je terus dr. jangan malu². kadang ada jenis dr mmg jenis tak explain.. tanya je apa yg puan nak tahu

mcm tak nmpak lgi sis. tpi bleh sbb awal sngt. sy dlu 8minggu bru nmpak

Kalau awal mmg x nmpk