any tips?

Hai.. Tiap mlm rasa pedih ulu hati.. Smpai tak dpt nak tido.. Ada apa2 tips tak nak kurangkn pedih ulu hati..? #22weeks #1st bby

13 Balas

jgn mkn yg brcili wktu mlm . klau boke mkn la roti atau biskut klau rse lapa . lps tu klau bole sblm tido minum susu . tpi jgn minum susu mse prot kosg . susu bole kurg kn pedih hulu ati . jgn mkn lg sblm 1jam nk msok tido . mse tido tinggi kn kepala sis guna bntl . mudh mudhn iya mmbntu mengurgkn sikit sakit tu.

elak makanan pedas mcm pesakit gastrik elak.. then kalau dah termakan pedas.. cepat2 minum susu coklat dutch lady.. kalau dah sampai tahap angin tu naik ke kepala sampai pening cepat2 cari yogurt drink marigold ke.. minum InSyaAllah pening hilang, pedih ulu hati pun hilang..

Sama dgn sy strt 5buln smpai 34wek stil pdih ulu ati.. Minum susu kurang sikit tp still da jgk.. Memg klu dtg sakit time nk tdo.. Susah lh nk tdo.. Doc da bg ubt utk pedih ulu ati.. Sy pom da try gaviscon tp mcm xok gn sy sb lpas mkn gaviscon ase mcm sesak nafas

4y ago

Tido mcm biasa je skarng ni.. Tp nak bolh ke tido tu lama sikit.. Ok.. In shaa Allah sy cuba y sis gtaw.. Teme kasih ye

Jgn amalkn gavisvon sbb effect akn dtg menipis usus perut wallahualam.. try mnm susu or makan ice cream.. tp sy lak alahan tkleh mkn ice cream n mnm susu.. maka masa kne mmg bertabah huhuhu

Kena perhati punca makanan kot. Mcm saya, saya perasan kalau minum teh, makan pedas atau makan terlebih coklat mesti pedih ulu hati lepas tu. So saya kurangkan😄

same larh sy... skrg kene stand by gaviscon kat umah... klu mkn lmbt jew mesti pedih ulu hati menyerang... kene makan on time... x bole lewat mkn

Xde tips sis. Ikut org. Ada yg mkn gaviscon trus ok. Ada yg pntang pedas2 pun ok. Sy da try semua. Tp tetap sakit.

saya dulu asal mkn pedas+berminyak mesti pedih ulu hati...jd elakkan 2 ni...kalau x mmg berulang je

Makan yogurt..tu pon org org tua yg bgtau sy..bila sy cuba okay jgk..😍

Elakkan mkn pedas2. Kalau saya minum susu atau ice-cream. Sgt membantu