Upt shopee

Hai..sy baru lewat sehari dan cek tengahari td naik samar y teramat sangat,...adakah upt ni boleh dipercayai? Siapa ada pengalaman guna upt biru ni..boleh share tak? Takut dah nk berharap sbb ada pcos😭#firstmom #TTC6years

Upt shopee
18 Balas

Saya bukan nak sedapkan hati sis tpi saya penah ada dkt situasi sis and to be honet saya nmpk je faint line tu . Tkpeee sis mesti beli banyakkan upt ni . Try buat setiap hari waktu pgi bangun tidur tu . Try hari hari and tengok makin terang tk ? Jgn buang tau yg ni . Simpan untuk buat comparison. Kalau dh jumpa double line yg betul terus beli clearblue digital okay ✨ apa pon semoga dipermudahkan urusan sis . Doa banyak banyak semoga kalini rezeki sis 🩷🩷

6mo ago

Okayyy tkpee sis normal . Saya punya tupon 5 hari ke 6 hari baru bebetul nampak terang menyala . Tkpeee nanti beli je yg mahal sikit ya 🩷🩷🩷

Mana2 upt pun kalau samar yg teramat sgt kena test lagi. Result tu g clinic doctor taknak sahkan kehamilan, kena repeat dgn upt clinic. And mana2 upt pun kalau double line pekat means pregnant. So test je lagi setiap 2 hari. Kalau makin pekat tu pregnant lah tu. rasaya sis ttc lama sis mesti tau rules ni. Maaf la dlm gambar saya tak nampak samarnya tu 😅

6mo ago

Insyaallah 2/3 hr lg nk try upt dip n tell pulak🥰

sy jg pcos sis, tp berjaya mengandung skrg dah 29w, klw ikut mata sy sejujurnya sy ragu dgn upt ni.. coba guna dipntell beli kat watsons, hari tu sy 10 hari delay period sekali cek double line pekat.. konsume makanan sihat macam sayur, buah dan protein stop junkfood, karbo, makanan manis2 atw tinggi gula.. minum folic acid dan vit D3 1000iu..

6mo ago

Insyaallah nanti nk try dip n tell ..doakan sy .

saya pernah beli brand TRB ni .. check naik 1 line je .. saya cuba banyak strip .. pastu saya try pakai dipntell .. tu dia naik 2 line .. esoknye saya try lagi pakai dipntell naik 2 line .. tapi pkai juga TRB tak naik langsung .. the whole batch tu rosak .. dah la beli 30 strip .. bazir je

6mo ago

ye ke..ni first time guna trb ni, pernah dgr jugak kak ipar ckp y biru ni mmg dia xkn terang,sekadar samar tu je,dia dh beranak dah pom🥲..dah 3 hari ni sy cek,semua naik,tp samar sgt,nanti nak try dip n tell pulak ...🥰

Saya ada jugak pakai upt ni haritu , dari shopee jugak , harihari duk check 😂 satu line macamni je padahal period dah seminggu delay, lastlast beli yang lain dekat watsons esoknya tautau ada dua line Alhamdullillah sekarang dah 6w dah , in shaa allah ada rezeki awak tu

6mo ago

Tryla sis , haritu saya beli yang itula pastu baru try clear blue pulak😂

saya prnah jdi mcm ni...hari2 sya cek..mkin hari mkin trang...sbb msa tu mmg tringinkn ank kdua...hri2 brharap..akn ada 2 line..priod pula xtntu hri...bila rsa x sdap bdan ja trus sya cek..kiranya ank kdua mmg dpt tau awl...skrang umur ank dh 4 thun..

sy bli kt shopee juga..masa rasa mual loya nk muntah beberapa hri tu sy bt tapi samar mcmni...bt 3 hari berturut ..last2 sy bt xtaw xnk berharap...skli slg bberapa bulan...ad kick dari perut...last2 scan baby dah 22week...alhamdulillah...

2mo ago

Alhamdulillah..best nya dengar..doakan sy,post sy ni dah 3 bulan lepas..hehe..sy x pregnant pom...dh pi tvs scan,doc ckp ada pcos kanan kiri,sbb tu kot hormon kacau

sye nmpk 1 line je.. nasihat sye, klu bru sehari 2 period delay, jgn gne jnis strip mcm nie.. bli brand dipntell or clearblue digital utk kpastian (klu x nak retest byk2 kali)

Try lgi 2wk, aku dlu mcm neh jgk, tgu 2wk bli clearblue dgtal tu ٱلْحَمْدُ لِلَّٰهِ , bt msa neh jge mkn mnum ,jgn stress

6mo ago

TQ sis🥰Nanti nk gi cari farmasi dulu

klu sy dpt mcm ni,xberharap lg..sy test² setiap hari..Smpai nampak dgn jelas baru bleh Caya😅 Sb selalu sgt kena scam..

6mo ago

ya awak,sbb dah selalu kena scam di upt rasa x berharpa apa2 dah bila naik line walau samar .kena terang br konfirm🥲