Spotting

Hai..Siapa ada exprience pasal spotting? Blh share or tlg jawab soalan sy. 1. Normally sptting darah byk atau sikit? 2. Brapa hari spotting berlarutan? 3. Adakn msa spotting akan alami skit mcm sengugut?

7 Balas

Spotting tu darah sikit & normally darah berwarna hitam or coklat.. Mcm darah mula2 nk period or dah nak abis period.. Qty sikit, xperlu pakai pad.. Klu smpi perlu pakai pad, tu dah bukan spotting.. Tu pendarahan.. Memang kena g hospital segera.. Spotting ni ada yg kena smpi 14 hari.. Tp klu pergi jmpa doc awal, doc bg ubat kuat rahim, biasa lepas 3 hari spotting akan stop..

5y ago

Hai.. Biasa lepas spotting brapa lama masa d ambi untuk cek upt?

Sy smalam spotting .. mcm kputihan tp brownish.. Dr ckp mybe drah lebihan yg period lepas.. Alhamdulillah lega rasa lpas scan janin tgk ada heartbeat.. 😍 ... sbb bln mac hr tu sy spotting.. then bleeding n gugur.. so..bla spotting ni kna rest bnyk3.. klau blh bedrest je dlu.. jgn smp bleeding.. threaten misscarriege mcm sy yg 1st nnt..

Hi saya spotting 2 weeks . mula mula darah coklat coklat sikit sikit dekat 2 minggu . then tiba tiba fresh blood . pastu contract yang sakit nak guling guling tu . saya g toilet keluar kantung baby 😌 time tu saya nak masuk 6 minggu apa apa pun kalau spotting pergi check je terus .

Sy pun. Spotting warna coklat dari 5 weeks 3 days. Skrg dah 6 weeks 3 days. Masih ada spotting. Sy Tanya doctor Hari tu. Doctor kata normal utk awal2 kehamilan

1weeks,, tp klua coklat2 ja dn sdikit sja mcm klua kputihan jaa

Sikit sgt, dua hari, dan xde sakit