Di Lema Samada Perlu Ambil Vaksin Booster atau Tidak semasa Mengandung?😔

Hai..saya preggy 35w1day.10/4 depan warded sbb operate czer sbb fibroid halang laluan baby keluar😔Sebelum nie saya ada minta pendapat doktor di KKIA area saya&nurse yg incharge saya.Mereka kata boleh saja ambil vaksin selepas bersalin nanti.Tapi masalahnya,kalau tidak ambil dos penggalak(booster)akan di kategorikan sebagai “vaksin tidak lengkap” di mysejahtera sehingga menyukarkan utk kemana²(shopping mall/ke kedai,dll). Jadi,nak tanya ada tak mom to be kat sini yg dah ambil dos penggalak?Atau ada tak mom to be yg belum ambil dos penggalak?Apa perlu dibuat jika tak ambil dos penggalak?Adakah perlu buat surat doktor atau tak?Boleh bagi pendapat momy² kat sini tak sebab saya tgh buntu nak ambil dos penggalak atau tak sebab risiko diri sendiri yg tanggung #pleasehelp #seriusnanya

1 Balas

hi sis..sekadar share pengalaman kawan saya.. dia due date 30/3 ni .dah lengkap booster dah..