Bulan kedua consume clomid

Hai,.saya nak tanya .. saya pelik kenapa bulan kedua ni saya consume clomid darah period saya terus stop, setitik darah pun xde.. last month i consume jugak but my period still keluar mcm biasa. Normal ke? Curious betul ni.

2 Balas

mkn clomid pd CD bile? clomid utk stimulate ovulation ya, bukan utk turun darah.. selalunya klu tiada persenyawaan berlaku, darah akan turun mcm period biasa. klu lewat seminggu still ok (pengalaman sendiri, doc bagitau mungkin masalah hormon). kalau lebih dr seminggu xde period, kena jumpa doc utk check uo

4y ago

Hari kedua period makan clomid.. so xde pape masalah laa kan, sebb darah stop mendadak sgt.. bila refer dr , dr kate itu normal and makan ubat mcm biase..

Apa khabar sis skrg? Berjaya x lepas makan clomid? Saya pun mengalami efek yg sama. Period terus stop. Sy start makan ubat turun darah haid sebelum clomid. Period turun sikit sangat pastu stop Day 2. Xtahu lah kesan clomid atau kesan ubat sunolut.