Berat bayi 37 weeks 2.4KG

Hi mommies. Semalam pergi checkup, doktor cakap baby saya kurang sikit berat badan. 2.4KG saja. Ada tak ibu yg berpengalaman macam ni jugak?

2 Balas

sy bersalin ank no2 2021 37weks 5day Dr pakar kata baby sy kecik..takot baby tak berkembang dlm perut jadi Dr suruh bersalin paksa..sy kena tahan 13/7/21 14/7/21 pukul 4 pagi air ketuban pecah check jln dh 5cm tak sampai 5minit sy sakit nk teran baby..bby sy kluar berat dia 2.44kg sahaja..

saya bersalin 37w tepat berat dia 2.42kg je. alhamdulillah skrg normal je dia

1y ago

mmg kecik pun, takde sape ckp besar. bila dah membesar berat dia makin normal la