Lambat period

Hai.nak tanya boleh?sbb kurang sgt fhm kira kitaran haid.Utk mkluman,sy first period pada 14/12/23 taun lps.Tp bru jg perasan bulan ni belum period lagi sampai ke hari ni la.Biasa kitaran haid sy ni kekal ja stiap bulan & teratur.Adakah tu dikira dah terlambat period?Ada sesiapa tlg terangkan? #ttc3year 😢

4 Balas

selalunya dari hari pertama period, sampai hari pertama next period, berapa hari? contoh kalau selalunya jarak 28 hari, so kalau hari ke 29 awak tak period, tu kira delay sehari. macam tu la seterusnya. nak senang, download apps period tracker. kalau rasa2 dah terlambat period, check la upt.

5mo ago

Oh okay2.tq sis.utk pencerahan.

Guna period tracker..stiap kali period tnda dlm apps tu ye. ☺️Bleh tgk brapa hri lmbat brapi hri cpt..bila subur ape smua. n kdg bila da lmbt apps sruh buat upt.

cer try chck upt

5mo ago

esok kita cuba 😅 harap2 rezeki tahun 2024.

cek upt

5mo ago

Alhamdulillah. Tahniah. Jaga diri baik2