kehamilan

haiii nk tnya ibu2 ...sya p kk tdi pastuh ada btuk ...doc postpone scan baby ..doc sruh sya bt swab test ..tpi sya x p swab test .sya test kt umh shj ..kt bahagian farmasi tuh bgi ubt btuk shj..adakah sya nk tunjuk bukti swab test yg sya bt tuhhh...sdih hri niy x dpt scan 😪 ...#pleasehelp

4 Balas

sy batuk 36w xblh masuk tuk appoiment klinik scan dn sbgainye..doc kk bt rtk test covid nagatif..dan suruh p bt swap test lgi under kkm ..yg jolok hidung,mulut tu..kne kuarantin smngu ..kputusan nagatif covid bru potong gelang sabtu lepas..skrg dh 37w.appoiment pakar tuk czer pun dh trlewat..kne p repeat blik 18/11 ni.sy gdm on dc..air ketuban bnyk plk..depa suruh swap sbb kita ni ibu hamil risiko tinggi pd ibu dn bby tuk c19 jd kne pntau..walaupun kita duk anggap btuk tu btuk biasa...

3y ago

tuhh larhhh ...😪 jdi postpone smua ...

mnggu lpas sy kne kes mcm ni..Dr xbleh check up sbb ad batuk & kne wat swab test sbb suami sy nelayan (Dr ckp nelayan is the most high risk jangkitan covid)..KK trus bg appointment tuk wat swab test tuk hari tu jga kat KK lain n kne ad bukti..da wat swab test, esoknya keluar kat apps mysejahtera kptusan negative..bleh jd bukti..pastu wat janji temu baru tuk repeat checkup mnggu ni..mudh2an dimudahkan urusannya..

3y ago

ooo okey kot sbb app 8/12 kan..kalo nnt Dr kate da wat test, bleh ckp da buat n megatif..mgkin bergantung pd KK..ms KK arahkan sy wat swab test sy ad tny bleh x wat test sndri, pastu diorg ckp xbleh, kne g swab test kat KK/Hospital jgak..

elok buat swab test klu itu yg doktor mintak. tak pun masa doktor suruh swab test boleh tny siap siap dh klu buat self test kit diterima ke tk. so skrg call tny doktor la paling senang. selalunya utk self test kit pun diorg akan terima klu buat dpn diorg. sbb byk kes tipu guna org lain punya. yela mana tau kan guna air liur siapa kt rumah, tau tau bwk satu line je.

3y ago

sy bt kt umh nagatif ..kne bt dpn dorg lgi ..rtk air liur .nagatif jugak. .pastu doc suruh p under kkm plk..yg jolok hidung,mulut tu...kne kuarantin skjap smntara result kluar..dan Alhamdulillah nagatif 3x swap...punca batuk shj .itu pun dh nk smbuh .msih kne swap

cbb sya test sndri kt umh negatif ..