20w3d...gerakkan bby...

Haii.. Sy dah masuk 20w3d.. Alhmdulillah.. Dlm seminggu ni bby dah start gerak.. Dah rasa laa bby gerak.. Klau xgerak pg.. mlm mesti gerak.. Tapi semalam langsung tak gerak.. Normal ker mcm mna?? Atau badan penat myebabkan bby tak gerak... Sbb ni ank first... Terfikir mungkin normal sbb baby baru blajar gerak.. Tapi sedikit risau.. Mohon share pengalaman mommy2 semua.. ☺️#firstbaby #ingintahu #bantusharing #mommybuntu

6 Balas

klu ibu penad baby mmg kurang gerak . sy pun mcm tu . keje berdiri 12jam sehri . klu keje je baby akn kurang gerak . sy kne fokus n pgil2 dy . baru dy gerak .

sy ritu kalo xrsa bby gerk, sy mkn bnda mnis.. xpn sejuk.. eskrem ke.. haa pastu mst rse die kicking 😍 xpn sis baring ngereng kiri.. mst dia bgun hihi

saya masa 20 weeks pun macam tu.. seharian berjalan... bila malam nak tido baru rasa dia bergerak2.. tapi kalau risau boleh je pergi klinik terus scan..

Kalau tak gerak sis kene pergi klinik kesihatan bgtahu.. Nti diorg scan atau cek jantung baby. Kalau xdgr ape.. Diorg refer hospital

kebiasaannya klo ibu bnyk buat kerja, letih. gerakan baby susah nk rasa.

better tanya doktor