baby kickingg

haii semua saya first mommy , nak tanya , mostly tgok tiktok and posting 16 weeks ada yg dh rse baby tendang tapi saya dh 18 weeks tk rasa lagi , normal ke😭😭 risauu

9 Balas

Jgn risau sis, kita sama. Hahaha org ckp 16w dah dpt rasa. Tapi kita first mom ni tak dpt bezakan/rasakan pergerakan baby tu. Bila haritu ramai ckp ciri2 pergerakan tu day by day saya cuba peratikan, dlm 19w baru dpt rasa time tidur dia kick, dia berpusing. Sebelum2 tu rasa bubble2 je. Ingat angin rupanya tu pun antara pergerakan dia. Tp dia masih kecik, bubble tu air ketuban. Hehe takpe perati je, nanti dpt la rasa hehe

7mo ago

sy pn 16w dh skrg..x sbar nk rsa pgerakan ptma bby..mksd sis rsa bble tu,rsa cm ad yg jentik dr dlm tu ke..sy 1st bby.xtau lg rsa dia cmna..terexcited plak☺️

don't worry saya pun 1st time mom and plus size, 16-18 weeks takde rasa apa lagi. bila dah masuk 18 weeks kalau puan ada rasa mcm kupu2 dlm perut tu maybe baby kot, tapi bezakan dgn gestational gas. saya 18 weeks rasa mcm gitu ada kupu2 then masuk 19 weeks dia makin galak especially waktu malam and kita pun dapat bezakan yang itu adalah kicking dia n bukan gestational gas, so jangan risau ye sis

Sy skrg 18w nak masuk 19w pun tak tahu bezakan lg samada gerakan baby ke atau bkn. rasa macam halus2 je tp makin hari makin kerap hehe

16 Tu Rasa sekali je... seminggu pasty Rasa... xtau la samaada baby atau abdomen yg gerak . ahahaha dia 7 bulan Bru Rasa kerap sis

20 weeks langsung xda rsa apa2, kdang2 rsa sakit yang mencucuk sja😭

Sama la sy 19minggu masih belum rase tapi bile scan baby active sgt

Kalau u first mom generally 20 weeks++

Saya 18w baru rasa baby tendang halus halus

normal dan tak perlu risau