TTC efferty

Haii semua.. nak tanya. Ada tak sesiapa disini yg TTC dengan susu efferty & berjaya hamil? Boleh share pengalaman? Terima kasih 🤗 #SeriusTanya #bantusharing

10 Balas

Saya pengguna efferty masa awal tahun haritu , saje cari alternative lain since tk salah pon and tak termakan mana pon kata2 dri dr tu tpi Allah kan nampak usaha kita jgk kan heheh . Alhamdulillah saya pcos and dr detect after minum 2 jar tu pcos makin nmpk better and genap 4 jar minum saya sangkut. Now tgh tunggu lgi 2 bulan nak bersalin heheheh. Tpi apa pon berbalik pada niat je wak. Product ni pon tk claim if awak minum terus ngandung tpi dia tk silap saya mcm membantu untuk kita rawat dulu rahim kita and bila sihat barula boleh ngandong . Apa pon berbalik pada rezeki Allah. Apa pon saya harap tidak ada para ibu2 yg menjatuhkan usaha para ibu ttc untjk try product as long as kita dh kaji product tu and yakin dgn diri

No bad comment. Tapi ni pendapat saya. Apa yg ada dalam efferty awak boleh dapat dengan low cost dari produk lain ya. Saya dah consume effert 6 jar. Then stop sebab 15 sachet setengah bulan je rm140 -. Koyak poket 🤢 sedangkan saya boleh consume pregnacare or other vit yang sama dlm efferty bawah rm140 tu ya 😂

2mo ago

Terima kasih awak ❤️

Sye pun TTC jg...dan skrg alhamdulillah Allah hadirkan malaikat kecil dlm rahim...ni kandungan kedua Sye....ni cara Sye sndiri...pertama skli Sye tk.penah tinggal mkn folid acid dan setiap kali hbis period...Sblm smpi.waktu subur saya makan tembikai dan susu kambing...

ada terdetik last usaha sy nak cuba efferty ni sbb kos mahal jugk kan. asyik delay je..suami pun sruh try mna la tau ada rezeki. tp Alhamdulillah rezeki semulajadi,sy trunkan berat bdan je sari 60 ke 55kg.ngam2 bmi normal lekat😊

2mo ago

Alhamdulillah terima ksih sis..betul sy tekad tahun ni nak trunkan berat bdan,soal rezeki anak tu yakin Allah beri pd masa yg terbaik. ttc2y+ Tahun lepas preg juga selepas habis bulan puasa dan berjaya trun berat tp blum rezeki gugur.mgkin sbb tak jaga pemakanan jd sperm tak sihat. tahun ni sy cuba kaedah ni juga dan skip instant food,maggi/ramen.byk mkan buah dan salad.kita usaha mna yg mampu bole buat dan elak.

mana2 ttc boleh cuba petua ni. jangan minum air ais langsung suami isteri(xkesah air manis ke x). bykkan minum air suam. Alhamdulillah, sy guna cara ni. lekat. kali pertama gugur. lpastu cuba lagi. Alhamdulillah lekat semula

2mo ago

makasihhh tipsnya. tips Mahal utk ttcian❤️🥰

beli lah Pregnacare Conception Him & Her. saya dan suami makan bulan 3-4, selain tu Saya amalkan acid folic. Alhamdulillah bln 6 hamil 8w. bulan 3-4 tu pun musim tembikai, Bagus amalkan suami isteri

1mo ago

makasih tipsnya sis❤️🥰

No harm comment. Just pendapat saya dan ikut saranan KKM. Usah percaya sangat sesuatu produk, kita berjaya hamil. Overclaimed product!

2mo ago

better consume supplement or vitamin..efferty terlalu manis

Saya guna efferty.. masuk botol ke 2 hamil. 😄 selain efferty, sis boleh try pregnacare conception max. Vitamin tu dh lengkAp

2mo ago

Tq sis 🥰 semoga sis dipermudahkan urusan juga. Boleh beli di shoppee. Sis boleh cari yg trusted seller punya.

saya minum susu kurma... lpas tu folic asid.. husband saya pun mkn folic asid... lpastuh jaga pemakanan.. alhamdulillah okay...

2mo ago

nampak byk feedbàck positif, nak try là juga😁

Saya dah cuba berbotol botol tapi tak ada rezeki saya, tapi saya stop then makan kurma & susu kambing alhamdulillah lekat.

2mo ago

makasih sharing sis ❤️