demam masa preggy

haii nk tnya. boleh ke preggy mnum ubt pnadol optizorb?

7 Balas

panadol biasa shj yg selamat utk ibu mengandung, makan 1 biji dahulu. klu rasa badan panas cuba ikhtiar jerlum dgn air lemon atau air asam jawa. hiris lemon masuk dlm besen + air paip. ni petua yg sy buat masa kena covid kali ke 2, masa tu 1st trimester mmg rasa lemau & teruk dari yg pertama.

sy perna demam masa kandungan 36w.. panas naik ³⁹.⁷c 2x nurse d kk masukkan air .. tpi xda turun jgk panas makin naik ada la.. pastu nurse bgi panadol 2 biji.. lepas 10 minit minum trs pecah air ketuban situ jgk kk.. trs emgcy ambulanc hntr p spital.. 😂

saya pun sama pg ni mcm xsdp bdn je.mlm xdi tido hbs berpeluh bdn.bole ke mkn uphamol 500mg.sbb dh lama x mengandung.ms kk n abg dia xde plk saya mengalami demam ms mengandung

kalau demam kita boleh makan panadol biasa je awak. if xtahan sgt lebih baik awak pergi klinik. doctor akn bagi ubat yg sesuai utk ibu hamil

saya dah 4 hari demam...Dr bg paracetamol/ubat selsema paling rendah dos...sya x berani nk makan panadol beli farmasi...so sya pg klinik..

biasa doc prescribe paracetamol 500mg shja utk pregnant mommies. jgn ambil sebarang ubat2an tanpa nasihat doc

just paracetamol utk preggy moms