1st kehamilan

Haii nk tanya. Ney 1st kehamilan sy,stkt ney blom scan sbb pjj dgn suami..igt nk scan kehamilan sama2..cuma nk tnye, rsults upt positif n ikut last period dh masuk 6 mnggu.normal ker klu masih xde alahan ap...cuma rse lapar sgt2 dan mse awl2 rse krem perut.skrg xde dh..kdg2 risau sbb hnya based result upt sahaja.terima kasih#ingintahu

2 Balas

Normal je awak. Nanti 8 minggu, dah boleh pergi KK cakap nak buka buku pink. Nanti akan ada nurse assist awak. Atau akan diberi tarikh untuk awk dtg buat buku pink. Jgn lmbt ya, nt nurse bebel Alahan ni, biasanya akan muncul start kandungan 2 bulan atau ada org kena alahan lambat sikit. Ada yg takda. Ikut seseorang juga.

Alahan ni atas hormon bdn masing2. Ada yg dpt, ada yg tak. Klu tak ada, just continue mkn healthy food, consume folic acid.