emosi yg terganggu

haii nie kndungan ktiga saya selepas kdua2 nye lelaki... sblom nie sy xpnah alami morning sickness, tp kali nie morning sickness sgt teruk.. hngga ganggu emosi sy.. emosi pon kdang2 mlenting kt ank2 xtntu psal.. menangis sndiri.. xphm ngan diri sndiri dah.. suami plak yakin tu ank pmpuan.. tp sy xnk bharap lg... pndapat ibu2, sy hamil ank ape ye? ha tp pmakanan mmg xlalu mkn.. sy xske mkn nsi da skrg.. nk mkn mee ke spaghetty cmtu.. n bnda2 masam.. kek xske.. #seriusnanya #teringin

4 Balas

sya MSA prggy anak ke 2,alahan truk, mmg xleh nak Makan lngsung. berat trun giler. dri berat 60 trun ke 48kg Selama 6 bulan. xleh kena angin lagi2 angin kipas. mesti muntah.mampu mkan biskut kering n buah2 je Selama 6 bulan tu. masok 7 bulan alahn dh kurang tpi slera Makan bertambah. lahir lah baby girl. anak 1st xde alahan, semua bedal. lahir baby boy

Setiap org alahan waktu mengndung berbeza, dan alahan tkde kaitan dgn gender baby. Tp sekadar share, saya pregnant baby girl, morning sickness teruk around week 7-12 cmtu je. Lps tu hilang dh sampai skg 5 bulan. Suka mkn pedas2, area pusat naik bulu2 halus, nasik suka je mkn semua suka mkn sbb dh xde alahan 🤣

2y ago

kn.. sy pon rse jd xlalu mkn sbb morning sickness je.. sbb sy mkn nsi msti muntah... dr awal preg smpai skrg 16week

alahan tak menentukan jantina anak sis.. jangan berharap terlalu tinggi takut nanti kecewa.. biasanya sebab pengaruh hormon dan umur yg makin meningkat yg buatkan emosi kurang stabil masa mengandung.. layankan dulu nanti dah 20weeks scan gender untuk kepastian..

same la sis..mabok terok. mkn ape je muntah balik. smpai xlarat dh rase. menangis pon dh. nk lg pjj ngn suami. xlarat nk jage si abg.. harap cpt la hilang alahan ni.xsanggop dh 😭😭

2y ago

sme la kite pjj... pnat