Clear blue 2-3 weeks, upt positive.

Haii, ni first pregnancy saya, saya nak tanya, normally if clearblue 2-3 weeks, upt pun dah agak terang, kite dianggarkan dah berapa weeks ya? Bila buat ultrasound dah boleh nampak kantung tak? Sbb masa clearblue 1-2 weeks, saya jumpa Dr, Dr kata rahim masih kosong. #firstmom #pleasehelp

Clear blue 2-3 weeks, upt positive.
22 Balas

klau 2-3 week normal xnmpak pun lg,klau 4week atas org,ada org dh nmpk kantung,ada yg x...5w pun sma ada org dh nmpk kantung+janin,ada yg x...sy hrtu scan 6w xnmpk kantung+janin,risau..tnya org,buat research...rupanya normal,xsmua org sma..tp msa tu scan prut,xscan mlalui bwh ,sbb msa tu kt kg,kt kg xbyk klinik ada buat scan ultrasound,n then msa 7w repeat scan kt hospital alhamdulillah dh nmpak kntung+janin+heartbeat ☺️😍..

awal lagi ni sis. mostly check up or Ultrasound yang boleh nampak kantung dan bayi adalah bermula dari 8 minggu dan ke atas. so if 8 minggu ke atas masih kosong, perlu tanya dr macam mana. cause saya pregnant checkup last week kt swasta alhamdulillah dah boleh nampak baby dan kantung. take time for this ya. insyaAllah ada rezeki kita. semoga urusan kita semua yang hamil ini dipermudahkan.

Sy scan 5w tak nmpk jelas. 6w bru nmpk kantung dan janin kecik je. Tak sama mcm org lain. Kwn sy pulak 4w dah nampak sgt2 kantung dgn janin. So jgn risau tauuu. Scan 7-8w okay dah. Kalau ada cramp bleeding ya terus gi klinik k. Sy scan 6w pun ada baik jugak terus nmpk cyst awal2 dah. Memang kene jaga makan masa tu. So ada pro and cons la scan awal2 ni heheh

2-3 tu masih awal sis dlm 4-5weeks . Ada org Scan nmpak awal , ada org tak nampak lgsung. Bettet Scan 8weeks ke atas. Kalau period teratur kira dr first day last Haid. Masatu mgkin dh nampak kantung janin dgn Heartbeat. As long takde bleeding atau cramping di sertai bleeding Inshaa Allah baby tu ada sihat.

Dekat kertas manual clearblue ada reference untuk bacaan weeks. If 2-3 weeks meaning janin dah 4-5 weeks. Better wait for first scan around 9-10 weeks sebab that time dah boleh nampak terus janin dalam kantung and if rezeki heartbeat pun boleh dengar. Tahniah sis. ✨

saya masa tahu pregnt Sy xbuat scan pun sis... sy just info nurse kk terus untuk buat appoiment buku pink... 14week hari baru first time scan alhamdulillah dah nmpk baby.. bkn xnak scan masa awal kehamilan tapi xnak diri rasa kecewa dngn perkembangan baby.. biasa 2-3 dlm 4week ke 5week to sis

klu nak pi buat ultrasound, kena pi time dh 7 ke 8 minggu baru doktor scan tu kita boleh nampak kantung.. mcm saya dulu baru 3 minggu dh pi klinik, doktor ckp kena dtg lagi 2 minggu baru boleh scan.. alhamdulillah lps 2 minggu tu nampak dh ade kantung begitu laaa

2y ago

masa saya scan tu belum nampak lagi tp lps dtg kali kedua tu alhamdulillah dh nampak kantung

tak lengkap soalan awk ni. bgtahu bila hari pertama period yg terakhir awk. kalau berdasarkan clearblue digital ni je kadang tak tepat. sbb saya dulu clearblue tulis 3+ ikutkan dh 5 minggu ke atas tp bila kira dr period, baru 4 minggu.

Bergantung pada individu jugak. Sy masa scan 4w dah nampak kantung tapi kecik sgt. Kalau nak nampak janin & heartbeat seeloknya scan 8w ke atas. Harap membantu. Semoga dipermudahkan. Sy pun first time mom dah 35w😁

2y ago

Dekat clear blue tulis 2-3 tapi bila scan dah 4w. Tp kantung kecik sangat. Memang kena repeat scan.

Clear blue saya sm mcm awak .. lps seminggu sy g scan swasta Alahmdulillah dh nampak kantung dah ☺️ time tu scan pon br 5 weeks .. make sure pundi kencing full minum air bnyk tahan skit kencing br mudah nampak