bsp.

Haii. Nak tnya saya tengah buat bsp sekarang.Bacaan seblum breakfast 4.8 , lpas breakfast naik banyak 7.2. Padahal pagi tdi saya makan sebungkus nasik lemak ja. Air memang xsentuh air manis dah. Nih first time saya buat bsp. Boleh tahu knapa bacaan naik tinggi ya ? #24weekspreggy #frstbby.

24 Balas

Makan nasi mmg la tinggi bacaan nye😁saye slalu bekfes roti wholemeal tu 2 keping...telur mata satu😋..air masak..bacaan 4 lebih je

blh nk mkn nasi lemak tp make sure minum air masak byk sikit dr kebiasaan..sbb sy pon pernah buat cmni n bacaan bsp normal balik

Nsi sis. Gula tggi. Pagi lpas 1st bsp tu mkn roti ja dlu dgn air apa2 yg kurang gula. 😅 lpas bsp kdua bru mkn nsi. Tu pn 1 senduk leper.

5y ago

Tgok wall post sy. Sy ad share cra sy mkn wktu gdm dlu 😊

lepas BSP kul 8 elakkan MKN mknan yg berat dulu sbb next kul 10 bacaan akan tinggi..nasi lemak karbo tinggi lmbt nk hadam ..

sy pg smtara nk tggu pkui 10 tu minum air ja dok suruh sbb kalau mkn roti sekeping pon takut gula Naik. ehehehe

jgn makan nasi sis lagi2 nasi lemak mmg akan bacaan tinggi..cukup sekeping roti je dan minum air byk2

Bukan kah masa nk buat bsp kena puasa smpai ambl injection kedua lepas tu baru boleh makan Dan minum??😅

4y ago

Ooo. Okok. Faham😅.tq sis

sebelum cek bsp kena puasa 2 jam sebelum cek..nasi mmg bole naikkan bacaan..minum air banyak

kalo sy cek bsp dlu brekfst..nsi lmak..sntan n nsi tu ada gula..memg tnggi la .

Nasi 1 bungkus byk sis. Sbb tu tinggi. Nasi utk GDM on diet kena makan suku je

5y ago

Huhu. Baru tau sis. Lpas ni beringatlah saya 😅