Bantu info..?

Haii.. Nak tanya kalau kita terambil vaksin sinovac baa time usia kandungan 1 bulan.. Xda masalah ka tu ar.? Kandungan tak jadi apa" ka.? Sebap sya ada ambil vaksin 29/7 hari tu dos pertama time tu sya tak tau yang saya tengah mengandung😢😢19/8 ne dos ke2.. Tolong bagi info ibu".. Sebap takut jadi apa" dekat kandungan, #firstbaby

1 Balas

teda apa2 baitu. ada sa tebaca hr tu dr doc o&g, sbenarnya bila2 pn bole vaksin. lg awal lg bagus. cuma kkia dia suruh tunggu limpas 12 week dl br ambi. rasional, lps vaksin ada org demam teruk. masa 1st trimester tu, blaku perkembangan pesat pbentukan saraf2 baby. jd klu demam melampau akan effect sama baby. tp klu kita x demam slps vaksin, kira ok la tu. demam ringan x apa jgn yg limpas 39⁰ C