set berpantang....

haii mummy semuaa.... nak tanya set berpantang apa yang bagus ea.... sebab first baby... tak tahu mana yang ok......

1 Balas

Hai awak , sy baru ada 1 orang anak . Lahir pada bulan 3 hari tu , pengalaman sy la kan . Awak nak beli set berpantang awak kene tanya siapa yg nak jaga masa pantang . Kadang orang tua yg jenis kampung² akan siapkan akar kayu air mandian yg daun segar , kalau minyak tu sy rasa baik awal beli ikut awak nak pkai . Sbb sy xsuka minyak letak bawang putih , busuk . Sy dulu pakai minyak yuyi , untuk tapak kaki sbelum pakai stoking dan dekat perut sebelum pkaia bengkung . Untuk makan dalaman jamu semua tu , baik awak beli lepas bayi dah keluar tiga hari . Pngalman sy , beli jamu maharnai harga ratus tapi xboleh makan sbb ank sy kuning lebih dr 1 bulan . Jadi sy makan jmu tu lps anak sy bebas kuning dan sy xmkn kerap sbb jaga susu badan .