Baby Mengeras

Haii mommy semua.. Sy nk tnya.. Sy skrg dh 38w5d.. Baby asyik mengeras je.. Tp xde rasa sakit.. Msih boleh tahan lagi.. Cuma kerap mengeras.. Ada ka mommy yg baby mngeras tp x sakit? Kene pg hosp trus ke?

2 Balas

Sy pun mcm tu sis.. Asyik mngeras je. . Smpai laa ada keluar ketulan darah, sy than smpai 2hari sis, da rsa ada contraction bru sy p hospital, masa tu da 4cm bukaan. Lama jga tnggu brsalin, sbb 1st baby mmg lama tnggu bukaan smpai 10cm

Klu sis rasa mengeras 5 min skli yg sakit sampai ke keliling pinggang an mengeras non stop.. Berjalan2 pon sakit jgk..g hospital okey..