Daftar Hospital Bersalin

Haii mommy semua. Nak tanya, nanti nak bersalin hospital kerajaan kena daftar or book dulu ke? Waktu bila and macam mana ya? Ke nnti KK akan terangkan? Terima kasih bnyk bnyk yaa. #1stimemom #firstbaby #bantusharing #pregnancy #advicepls #mommybuntu

1 Balas

Pergi ke hospital kerajaan pilihan, cakap nak beranak dekat situ. So dia akan suruh awak buat check up dekat hospital dulu. Dulu saya check up dekat hospital DAN kkia pada masa yang sama. Jenuh menunggu. Tapi once dah ada rekod dekat hospital pilihan kita, nanti bila nak dekat due date, doctor bagi tarikh beranak. Lepas th kita tunggu lah tanda tanda bersalin. Kalau belum sampai tanda tanda tu, boleh lah serah diri ke hospital untuk tindakan lanjut

3y ago

Selamat bersalin nanti ya awak!