30week6days

Haii mommy, nak tanya makanan mentah, ibu hamil tak boleh makan kan? Contoh sashimi ikan salmon yg di sushi king tu. Kalau makan ada risiko tak mommy2 semua? #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Sepanjang pregnancy ni cuba elakkan makanan yg belum dimasak. Telur separuh masak pun orang larang makan. Boleh baca lebih knp makanan mentah tk elok.

3y ago

kalau tk ada rasa mcm keracunan makan tu insyaAllah okay. cuma kalau boleh elakkan lepas ni.