Beranak awal

Haii mommy. due sy patutnya 21/9. hari ni dah 36w. ada gdm cuma x on medication dan doktor suspect baby besar. so kena warded 31/8 nanti 🥲 ada tak tips nak bersalin sblm 31/8 tu 😭 jadi risau bila fkirkan kene bersalin paksa nnti. thankyou mommy#ingintahu #firstbaby #pleasehelp

6 Balas

sya pun 36 weeks, due 24/9 ni. xda gdm tp doc pakar cek baby besar 2minggu cmtu. tggu 28hb ni kena scan pakar lg klau baby mkin besar kena bersalin awal. mcm xlarat da ni sakit tulang kemaluan ni dan celah peha,buat apa² pun sakit. sakit sgt mcm nk nangis ja. myb baby berat sgt da, hritu masa 33 weeks scan baby da 2.7kg 🥲 xtaula klau skrg brapa da..

9mo ago

saya bleeding sis masa tgh tdr.. p hosp depa suspect uri lekang.. pstu oxygen bby drop..

Tarikh due date awak sama dengan saya 21/9. Last scan dekat KK baru baru ini, 36w berat baby dah 3.1kg 😅. Dr. KK terus suruh refer specialist dekat hospital 1hb ini. Berdebar rasanya nak menunggu jawapan Dr. InshaAllah, baik baik saja tu awak.

Hi mommy, jngan nervous should be excited. 💗 Doa yg baik² saja, hehehe sy selalu bercakap dengan baby agar hati tenang & happy. Everything will be fine😘 Semoga dipermudahkan segala urusan ya all mommies to be

Due awk sme dgn sye tpi saye kne serah diri 6/9 ni. Haritu last scan mase 36 week berat bby sye 2.4kg. Sye pun gdm tpi on ubat.

Bby sy lahir genap 37 weeks, GDM diet control.. tapi bby kecik je 2.7kg.. jgn stress² sis..

9mo ago

Masa 36 weeks 6 days pagi tu, dh keluar darah sikit2 kat panties, and contraction pon dh mula dtg, mlm tu contraction makin kerap, teros pergi hospital.. jln dh bkk 2cm

Doktor pakar ke yg bg date serah diri ? Atau doktor klinik kesihatan

9mo ago

doktor pakar yg bagi date..btw sy x jadi bersalin pun 31/8. admit 31/8 8am. bukaan 1cm. smpai 1/9 1pm still x bertambah bukaan. doktor bagi balik dlu .klau tunggu kat wad mesti ambil masa lama. end up induce pastu nnti ceaser doktor ckp. lgipun sy baru 37w